Barcelona 1.del

23:57 / Avtor j3rn3j /

No končno pa so tukaj prve fotke iz potovanja v Barcelono in njeno okolico. Ker sem prišel komaj včeraj domov in ker nisem imel ravno ogromno časa, sem na hitrco izbral par fotk znamenitosti Barcelone. Vsaki dan bom poskušal objavit nov del, bo jih pa kr nekaj, namreč videt imaš marsikaj. Začel bom kr za sredstvom potovanja. Kot sem že omenil v prejšnjih postih je bil to avtodom. Pravzaprav so bili štirje avtodomi. Do Barcelone smo potovali nekje 21 ur, oz. 1 dan in pol.
Avtodomi

Sagrada Familia

Razgled iz Sagrade Familie

Vitraži v Sagradi Familiji

Del starega mesta

Stopnišče v enem od stolpov Sagrade Familie

Ena od Gaudijevih umetnin

Casa Mila

Slavolok zmage

Ena od hiše v restavraciji, zanimivo kako skrijejo delovni oder in naredijo hišo prijaznejšo okolju

Stadion Camp Nou


Olympiski stadion

Palica olimpiskega ognja

Plaža Barcelone

Park Guel

Utrinki iz področja Gothic Quarterja


Barcelonska katedrala

Oznake:

4 komentarji:

Comment by Wisdom Of Heart on 6. maj 2008 ob 07:38

Fotke so super, najbolj mi je všeč tista s plažo...he, he...uživanje na plaži vedno gode :)

Comment by Žiga Gričnik on 6. maj 2008 ob 16:29

Fajn si tole zrihtal!
Povej mi pa malo kako je potovati z avtodomom. Po tvojih zapisih sodeč, mislim, da imaš že kar nekaj izkušenj. Kako je s parkiranjem? A iščeš urejena parkirišča, al bolj tako na "šverc"? Se zapelješ prav v središče mesta al raje puščaš avtodom zunaj pa potem nekako prideš do centra? Kako je pa z dobavljanjem sveže vode v avtodom?
Sori, ker sm ti postavu tolk vprašanj, sam me zanimajo takšna potovanja pa se še nikol nisem imel možnost odpravit na tak način

Comment by j3rn3j on 6. maj 2008 ob 17:02

No ja...malce izkušenj pa res imam. Torej ponavadi se parkira zunaj mesta oz. na urejenem parkiršču...v bližini. Kolikor vem v določena mesta v Italiji je celo prepovedano z avtodomom. V primeru Barcelone smo seveda spali v kampu v bližini in se v mesto vozili z lokalnim avtobusom. Med ogledom ostalih mest, kjer smo pa stali za en dan, pa smo parkirali kar v mestu oz. vasi, ki smo si jo ogledali. Avtodom doma napolniš z vodo, ki jo uporabljaš za tuširanje, umivanje, kuhanje. Pitno vodo si kupiš v plastankah.Je pa seveda tudi domača pitna prve dni. :) Drugače če potuješ tako spiš v kampu, kjer imaš elektriko in vodo. Zelo nevarno je spanje na kakšnih postajah ki niso varovana, na avtocesti in podobno. Ravno v našem primeru so znancem ki so šli en dan pred nami, ker so si ogledali še formulo 1 v Barceloni, na poti do tja, na postajališču ob avtocesti v Italiji vlomili v avtodom in jih ukradli kar med spanjem. Baje 4. "cigani". In to tako da so odrezali okno, še pred tem platno, nato gurtno ki je držala oboje vrat spredaj skupaj, odprli vrata, jih uspavali ( verjetno) in začeli brskati po torbah. Na sredo se je znanka zbudila, a vseeno je bilo škode za 700€. Če imaš kakšno vprašanje pa kr na dan z besedo.

Comment by Žiga Gričnik on 6. maj 2008 ob 23:13

Zaenkrat najlepša hvala! Če bom pa še kaj potreboval se ti bom pa seveda javil!

Objavite komentar